Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 10 februarie 2015

Secretele bisericii care poate câştiga cel mai prestigios premiu pentru arhitectură

Biserica Knarvik din afara oraşului norvegian Bergen, care este inspirată din vechiile biserici din lemn norvegiene, a atras atenţia la nivel internaţional.
Faptul că s-a construit o nouă biserică în vestul Norvegiei nu este tocmai un miracol. Biserica
Knarvik este a cincea biserică care a fost construită în regiunea Hordaland în ultimii zece ani.
În schimb, biserica este atât unică cât şi măreaţă ca şi arhitectură şi este nominalizată acum la prestigiosul premiu Mies van der Rohe Award, acordat de UE pentru arhitectură modernă.
Firma de arhitectură din Oslo «Reiulf Ramstad Arkitekter» a realizat proiectul clădirii, iar rezultatul este o biserică din lemn în stil futurist cu un turn în formă de piramidă înalt de 25 de metri care are în vârf o cruce mică. Arhitecţii s-au inspirat din vechiile biserici din lemn norvegiene.
 Arhitecul Reiulf Ramstad afirmă că se poate crea o arhitectură ultramodernă, însă aceasta va fi întotdeauna inspirată din vechiile clădiri. Acesta a vizitat multe biserici vechi pe vremea când locuia în Veneţia.
Cu excepţia ferestrelor şi scheletului de rezistenţă din oţel, întreaga clădire este construită din lemn. Biserica este din duramen de pin la exterior, în timp ce interiorul este din lemn finisat de pin fără noduri.
Ramstad spune că pinul este neprelucrat şi fără substanţe chimice. Multele ferestre înalte şi înguste permit luminii soarelui să pătrundă în încăperea bisericii şi formează o atmosferă unică, dând posibilitatea enoriaşilor de a avea o privelişte fantastică asupra munţilor şi fiordurilor.
Biserica din Knarvik este construită pe un teren muntos înconjurat de un relief caracteristic de fiorduri. De aceea, arhitecţii au insistat ca biserica să se integreze în regiune, alegând culori şi materiale de construcţie potrivite. Clădirea are o formă de dreptunghi şi două etaje care se extind până la cele trei straturi triunghiulare ale acoperişului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...