Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 26 martie 2015

Acestea sunt cele mai sigure avioane

După ce avionul companiei Germanwings s-a prăbușit în sudul Franței, modelul Airbus A320 a intrat în atenția tuturor.
 Dacă la început se discuta despre posibilele defecțiuni pe care acest avion le-ar fi putut avea,
în cele din urmă înregistrarea de bord a scos la iveală adevărata cauză pentru tragedia aviatică. Copilotul Andreas Lubiz ar fi singurul răspunzător de ceea ce s-a întâmplat. Acesta a profitat de faptul că pilotul principal a ieșit din cabinăt pentru ca apoi să se încuie înăuntru și să prăbușească avionul cu 149 de suflete nevinovate. Înainte de prăbușire, Andreas nu a mai scos niciun cuvând în ciuda strigătelor disperate ale persoanelor de bord. Andreas a lucrat inițial ca și însoțitor de bord și din anul 2013 era copilot pe avionul Airbus A320. Până la prăbușire, copilotul avea înregistrate 630 de ore de zbor. Potrivit informațiilor obținute de către corespondentul Spiegel, Matthias Gebauer, de la prietenii copilotului, acesta ar fi suferit de sindromul Burnout și de depresie. Cu toate acestea, Andreas a trecut de toate testele și verificările de până a muri și era considerat 100 la sută apt de zbor. Psihoterapeutul Dr. Christian Lüdke a explicat că tragedia ar fi putut fi evitată dacă s-ar fi observat din timp tendințele sinucigașe ale copilotului. Acesta spune că astfel de persoane sunt retrase, nu mai fac sport și nu se mai întâlnesc cu prietenii.
Avionul Airbus A320 este în general destul de sigur, aceasta reiese și din statistica privind rata accidentelor aviatice ale unui astfel de model. Tragedia aviatică din Alpii francezi vine după prăbușirea unui avion al companiei Air-Asia în decembrie 2014 și după o problemă tehnică apărută la un avion al companiei Lufthansa ce zbura din Bilbao la München, care ar fi putut duce la un accident serios. Acesta este al treilea incident în care este implicat un avion din familia Airbus A320.
Un studiu pe termen lung al companiei Boeing care ia în calcul statisticile privitoare la riscul de accidente aviatice în funcție de diferite tipuri de avioane indică faptul că aeronavele de distanță medie sunt cele mai sigure tipuri de avioane. La un milion de zboruri nu are loc de regulă nicun accident soldat cu pierderi de vieți.
Aici aveți un grafic cu cele mai sigure tipuri de avioane:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...