Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 31 martie 2015

Cât de sigure sunt navele de croazieră

Afacerea cu navele de croazieră este înfloritoare. 
foto: M. Avram
Din ce în ce mai multe nave de croazieră navighează mările și oceanele noastre, mai ales în
lunile de primăvară și de vară. Cu toate acestea, nu pot fi uitate accidentele precum ceea ce s-a întâmplat cu vasul „Costa Concordia“.
La începutul anului 2012, corabia italiană a naufragiat în apropiere de insula Giglio. Evacuarea pasagerilor a fost haotică, iar 32 de oameni au murit. Se spune că din greșeli învățăm. Oare s-au impus cu adevărat niște măsuri de siguranță mai riguroase? În cadrul unui documentar realizat de către postul german ARD s-au analizat normele de siguranță prezente pe navele de croazieră. Rezultatul a indicat faptul că s-a lucrat la siguranță, dar există în continuare unele găuri care pot duce la moartea pasagerilor în caz de urgențe.
Un exemplu ar fi dat de faptul că pe majoritatea vaselor se realizează un exercițiu de salvare în caz de urgențe după ce s-a întâmplat cu nava Costa Concordia. Toți pasagerii sunt rugați să trateze cu seriozitate excercițiul. Aceștia trebuie să-și pună veste de salvare, să fie duși în anumite puncte sigure și de acolo să fie aduși pe bărcile de salvare. Potrivit documentarului realizat de către ARD pe o navă a companiei italiene MSC, nimeni nu verifică dacă pasagerii au înțeles cu adevărat cum trebuie să-și pună vestele de salvare sau dacă știu exact unde să se ducă mai apoi.
Atunci când un angajat a fost întrebat cum se poate ajunge la locul de adunare de unde se iau bărcile de salvare, acesta a răspuns că trebuie mers cu liftul la etajul șapte. În cazul unui incendiu, nu ar fi cea mai bună idee. Totuși, companiile și-au sporit normele de siguranță. Echipajul realizează exerciții în caz de urgențe o dată pe săptămână.
Probleme serioase pot apărea în caz de incendii. Asta deoarece membrii echipajului vor fi nevoiți să funcționeze pe post de pompieri. Marea problemă este că incendiile se pot răspândi repede și astfel va fi mult fum care va îngreuna respirația.
Concluzia este că siguranța pe navele de croazieră este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, companiile de croaziere au luat multe măsuri pentru a se asigura că pasagerii se simt bine, dar pe de altă parte, nu există o siguranță absolută. Pe deasupra, nu este destul de clar dacă echipajul are destulă experiență în cazuri de urgență.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...