Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 23 martie 2015

Cercetătorii de la CERN vor să descopere un univers paralel

Cercetătorii de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) speră ca săptămâna aceasta să deschidă o gaură care să ducă într-un univers paralel cu ajutoul celui mai mare accelerator de particule din lume. 
Mai întâi s-a dovedit existența „particulei Dumnezeu”, bosonul Higgs. Acum, cercetătorii de
la laboratorul CERN din Elveția doresc să descopere, sau chiar și să creeze o gaură neagră în miniatură. Potrivit acestora, este posibil ca gravitația din universul nostru să se scurgă în universul paralel.
În cadrul experimentului care va începe săptămâna aceasta, acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider ) va dispune de un nivel de energie dublu față de altă data. Unul dintre fizicieni explică în ce constă experimentul. Cercetătorii caută dovezi pentru niște particule care ar exista doar dacă ar exista alte dimensiuni. Au mai fost făcute astfel de experimente, dar nu au avut succes. Potrivit calculelor lor, este nevoie de o cantitate de energie mai mare, iar cercetătorii sunt de părere că pot rezolva acest lucru. Experimentul are și critici. Aceștia sunt de părere că astfel de experimente pot duce la distrugerea planetei noastre.  Descoperirile sunt inutile din punct de vdeere practic, spun unele voci. Atunci se merită ca oamenii de ştiinţă să cheltuiască miliarde de euro pentru aceste experimente în timp ce numeroşi europeni se zbat în sărăcie? Ce părere aveţi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...