Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 14 martie 2015

Statul Islamic dorește să arunce în aer turnul Eiffel

Statul islamic se extinde în urma jurământului de credință al grupării Boki Haram din Africa.
Foto: dr. ing. Dumitru Mazilu
 Jihadiștii nu iau în serios pierderile de teritorii din Irak și Syria și amenință cu noi atentate
teroriste în Europa.
Organizația teroristă Statul Islamic și-a asigurat frăția grupării islamiste africane Boko Haram că va trece la acţiune. Gruparea a publicat joia trecută pe rețelele sociale un mesaj audio în care se poate auzi purtătorul de cuvânt al SI Mohammed al-Adnani. Acesta a anunțat că, aşa cum s-a dorit, califatul s-a extins în Africa de Vest. În mesajul cu o durată de 28 de minute se relatează pe un ton lipsit de importanță despre succesele adversarilor SI din Tikrit și Kobani și se răspunde prin anunțarea unui nou atentat terorist.
În timp ce adversarii SI vor să preia controlul unor orașe deținute de către aceștia, organizațaia a luat în vizor orașele occidentale. Al-Adnani a declarat că sunt vizate orașele Paris, Roma și regiunea Al-Andalus. De asemenea, acesta a spus că se plănuiește distrugerea Casei Albe, a Big Ben-ului și a turnului Eiffel. Al-Andalus este denumirea arabă pentru acele părți din peninsula Iberică care între anii 711 și 1492 s-au aflat sub stăpânire arabă.
Mesajul audio este destinat și musulmanilor ca să meargă în Africa de Vest și să se alăture grupării Boko-Haram: "Lupta împotriva cruciaților continuă".
Gruparea radicală sunnită Boko Haram a ucis în ultimii ani mii de oameni în Nigeria, Camerun, Ciad și Niger. Aceasta își propune să construiască un stat islamic cu niște reguli religioase extrem de stricte. Boko Haram a jurat credință Statului Islamic. Această grupare a preluat controlul asupra unor regiuni din Siria și Irak și a proclamat un califat, adică o formă de stat islamic religios. În Afghanistan, Pakistan și Africa de Nord mai multe grupări islamiste s-au alăturat SI.
SI a preluat controlul unor mari regiuni din Irak și Siria în ultimii ani și conduce acolo prin teroare.
De mai puțin de două săptămâni s-a pornit o ofensivă pentru recucerirea orașului Tikrit din nordul Bagdadului din mâinile SI. Joia trecută, armata irakiană a declarant că nu încape nicio îndoială că va fi cucerit Tikritul deoarece timpul este de partea sa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...