Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 16 martie 2015

Un meteorit s-a prăbușit în Elveția

Ieri seară în Elveția s-a făcut brusc zi. 
Un corp ceresc luminos, intens strălucitor, s-a putut vedea zburând cu mare viteză pe cer. Ceea ce a
urmat a fost o mare bubuitură.
Din Dübendorf și până în Sissach, din Cham și până în Sevelen și din Amriswil până în Windisch, mii de elvețieni au fost martori ai unui spectacol al naturii impresionant. O minge de foc luminoasă strălucitoare s-a năpustit asupra Elveției, Totul s-a terminat cu o bubuitură relativ mare.
Potrivit unor martori oculari, meteoritul s-a prăbuşit în pădurile din apropiere de WeinfeldenA fost vorba de un meteorit.
Totul s-a întâmplat în jur de ora 20.45. Ardi Elezi din Dübendorf povestește că se afla la o benzinărie când dintr-o dată noaptea s-a făcut de zi. După aproximativ un minut, el și colegii săi au auzit o mare bubuitură. Natascha Benisowitsch a fost și ea martoră la acest spectacol al naturii. Potrivit acesteia, bubuitura a semănat cu sunetul produs de un trăznet, numai că a fost mult mai intens. Inițial, aceasta a crezut că s-a prăbușit un avion lângă casa sa.
Meteoritul a putut fi văzut și în sudul Germaniei, și în învecinata Austrie. Meteoritul a venit din nord-vest și se deplasa în direcția sud-est. Un utilizator care se afla afară în regiunea Tuttlingen din sudul Germaniei a fost primul care a postat o imagine pe Twitter.


Se crede că ar fi fost un fragment de asteroid, de mărimea unui pumn. S-ar fi apropiat la 20 de kilometri de suprafaţa terestră şi doar o părticică s-ar fi prăbuşit pe sol. A fost un meteorit mai mic decât cel de circa 19 metri care a explodat la 15 februarie 2013 deasupra oraşului rus Celiabinsk. Terra este bombardată zilnic de meteoriţi. Din fericire, în majoritate nu sunt mai mari decât un bob de nisip sau unul de orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...