Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 21 aprilie 2015

Cât costă viaţa unui om? Cât costă viaţa unui român?

Viețile lui Yvonne și Emily Selke valorează milioane de dolari.
 Asta deoarece amândoi aveau pașapoarte americane și zburau cu avionul atunci când
copilotul morții al avionului Germanwings, Andreas Lubitz, l-a prăbușit la 24 martie în Alpi. Potrivit publicației germane FOCUS, în cazul morții membrilor familiei Selke, societatea mamă Lufthansa este amenințată de un proces cu despăgubiri de milioane de dolari. În schimb, viețile lui Anke, Jessica, Klaus și Heinz-Peter și a altor 67 victime germane ale catastrofei aviatice valorează mai puțin, spun experții, deoarece erau „doar” germani.
Diferențele de clase pot părea cinice, însă așa funcționează dreptul internațional. Lufthansa anunță că dorește să îndeplinească toate revendicările îndreptățite în acord cu tratatul de la Montreal, adică acordarea de despăgubiri în funcție de naționalitate. Astfel, viața unui chinez valorează câteva mii de euro în timp ce a unui american valorează câteva milioane de euro.
Potrivit tratatului de la Montreal, pentru traficul aerian internațional, Lufthansa trebuie să plătească mai întâi o sumă de maxim 170. 000 de dolari rudelor fiecărei victime a zborului 4U9525. În cazul prăbușirii intenționate provocate de copilot, trebuie să se aștepte desigur la despăgubiri care trebuie acordate ceor 18 națiuni afectate de tragedie. Împreună cu compania de asigurări Allianz Global Corporate & Speciality, Lufthansa a anunțat că va aloca 300 de milioane de dolari. Desigur că nu este încă limpede, cât vor acoperi costurile funerare în Franța și cât va fi alocat pentru despăgubirea vicimelor.
Avocatul american Michael Danko explică de ce valorile despăgubirilor sunt inegale în funție de țara de origine a victimelor. Asta este din cauza estimării diferite a costurilor de despăgubire în caz de pagube non-economice prin moartea unui om.
În Germania, de pildă,  sunt compensate doar pagubele economice care pot fi estimate, adică costurile funerare, consilierea psihologică a rudelor și apropiaților și pierderea sursei de venit a victimei.

O persoană, care face şcoala de piloţi în România, a spus că, în caz că îşi pierde viaţa în timpul  zborului, părinţii săi primesc 53.000 de euro drept despăgubire. Atât costă oare viaţa unui român?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...