Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Ce prăpăd a făcut cutremurul din Nepal


Un cutremur foarte violent a lovit centrul Nepalului la ora prânzului.
Seismul
s-a produs la 68 de kilometri est de oraşul turistic Pokhara, potrivit institutului american USGC. Magnitudinea cutremurului a fost evaluată iniţial la 7,5, după care a fost stabilit la 7,9. Potrivit estimărilor. există temeri că au murit circa 10.000 de oameni în Kathmandu şi restul Nepalului, potrivit Ministerului de Interne. Spitalul principal din capitala nepaleză a semnalat de asemenea numeroşi răniţi, potrivit canalului de televiziune Kantipur TV. Turnul Dharhara din Kathmandu s-a prăbuşit. Înalt de 50 de metri, acest monument construit în secolul XIX s-a deschis vizitatorilor de 10 ani. Circa 10 persoane au fost scoase de sub dărâmături, din cele în jur de 50 care se aflau înăuntru în momentul seismului.
Cartiere întregi au fost distruse. O fetiţă a fost ucisă de căderea unei statui din capitală şi o adolescentă de 15 ani a murit în India în apropiere de frontiera nepaleză, după prăbuşirea casei sale.

Efectele cutremurului au fost  simţite la sute de kilometri depărtare. A ucis 20 de oameni în India, 6 în Tibet şi 2 în Bangladesh. 2 cetăţeni chinezi au murit la graniţa Nepalului cu China.
Potrivit CNN, seismul a provocat şi avalanşe în Munţii Everest, cel puţin 8 alpinişti au murit. Un român, numit Alex Găvan, s-a salvat la limită.
Vedeţi mai multe poze cu nenorocirea aici:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3057610/Incredible-drone-footage-shows-shocking-extent-destruction-Kathmandu-city-rocked-huge-earthquake.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...