Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 1 august 2015

De ce a fost Cecil un leu atât de popular în Africa?

Furie și doliu la nivel global după ce leul Cecil a fost ucis în Zimbabwe (Africa). 
Cecil a fost unul dintre cele mai renumite simboluri ale țării. Medicul stomatolog Walter
Palmer a împușcat animalul de pradă maiestuos doar pentru a simți bine și pentru a adăuga ceva la trofeele sale. În prezent, acesta este căutat atât de autoritățile africane cât și de cele americane.
Cercetătorul de animale Brent Stapelkamp de la Universitatea din Oxford explică că animalul era mare, puternic și maiestuos. Leul Cecil le permitea turiștilor aflați în mașini să se apropie până la 10 metri de el. Astfel, era destul de ușor să fie fotografiat.
De asemenea, Cecil apare în destul de multe videoclipuri pe internet. Acesta făcea parte dintr-un program de cercetare al Universității din Oxford, de aceea purtând o zgardă dotată cu un GPS pentru ca să poată fi localizat. Vânarea lui era absolut interzisă. Un semn clar de recunoaștere a lui Cecil era coama lui neagră fluturândă. Prin intermediul acesteia, Cecil părea un animal deosebit care putea fi recunoscut cu ușurință de către turiști de la depărtare.
Medicul stomatolog american Walter Palmer care a împușcat leul este în continuare de negăsit. Theo Brankhorst, organizatorul vânătorii a spus petru cotidianul „Daily Telegraph“ că Palmer este împătimit după vânătoare. Potrivit acestuia, medicul stomatolog ar fi vrut să mai ucidă și un elefat după ce l-a împușcat pe Cecil. După aceea, însă, a plecat deoarece nu a putut găsi un elefant suficient de mare.
Vânătorul de animale sălbatice riscă să suporte consecințe serioase. Minstrul mediului din Zimbabwe, Oppah Muchiguri a declarat că Palmer a părăsit țara și dorește ca acesta să fie extrădat pentru a fi adus în fața justiției.

Totodată, viitorul leilor lui Cecil este incert. Activiștii pentru protejarea animalelor se tem că noul lider al haitei, Jericho a ucis deja puii de lei ai lui Cecil. Chiar și mamele leilor care doresc să-și protejeze puii sunt amenințate de Jericho.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...