Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 10 septembrie 2015

Putin trimite soldații la război

La început era vorba mai mult de arme, însă acum președintele rus Vladimir Putin vrea să trimtă soldați în Siria, scrie ziarul "Bild"

Aceștia vor avea misiunea de a sprijini trupele guvernului dictatorului Bashar al-Assad. Asta
relatează agenția de știri Reuters. Până acum, numărul soldaților trimiși a fost unul scăzut.
Potrivit Reuters, nu se știe încă exact ce vor face soldații ruşi în Siria. Este posibil ca grupul de soldați să ajute la construcția unui aerodrom în apropiere de orașul sirian portuar Latakia. Americanii nu exclud ca rușii să folosească acest aerodrom ca punct de plecare pentru viitoarele atacuri aeriene.
Guvernul american a aflat niște indicii zilele trecute potrivit cărora activitatea militară rusească din Siria a luat amploare. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că guvernul american este foarte îngrijorat de știrile privind iniţiativei Rusiei de a trimite soldați și avioane militare în Siria și că Ministerul de Apărare american urmărește cu mare atenție desfășurarea activității militare rusești din Siria.
Cel mai probabil, trupele rusești vor ajuta guvernul sirian în lupta împotriva rebelilor islamiști.
Chiar și ministrul evreu al Apărării a confirmat joia trecută că există trupe rusești în Siria..Moshe Yaalon a declarat reporterilor că Moscova a trimis consilieri de război și forțe armate pentru construirea unei baze aeriene. De la baza militară din apropierea orașului sirian Latakia, avioanele de război și elicopterele ar putea porni atacuri asupra Statului Islamic.
În ciuda criticilor aspre ale americanilor, Rusia sprijină regimul Assad în continuare cu aparate de război precum grenade și mitraliere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...