Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 7 octombrie 2015

Cele mai costisitoare greşeli din istorie



1.Scandalul emisiilor la Volkswagen


Volkswagen
a instalat aparate care au făcut ca maşinile lor, modelele Golf, Jettal, Beetle şi Passat diesel din 2008 până în 2015 au trecut testele emisiilor. S-au vândut 482.000 de astfel de vehicule în SUA şi ar putea ajunge să plătească o amendă de 18.000 de milioane. E cea mai gravă criză din istoria companiei şi va fi greu de mers înainte.


2 – Nefericita greşeală a lui RONALD WAYNE
În afara lui Steve Jobs şi Steve Wozniak, Ronald Wayne a fost un personaj fundamental în primii ani ai companiei Apple. La 11 zile după înfiinţarea firmei, de teama eşecului, Wayne şi-a vândut partea cu doar 800 dolari. Se crede că, acum, partea lui Wayne ar costa 40.000 milioane

3. Greşealşa lui Nick Leeson
Nick Leeson e vinovat de colapsul băncii de inverstiţii celei mai vechi din Regatul Unit, Barings Bank. A ajuns la pierderi de 300 de milioane şi a fost condamnat la 6 ani de închisoare.
4. Eroare matematică gravă
NASA a investit circa 125 de milioane de dolari în Mars Climate Orbiter, proiectat iniţial pentru studierea climei pe Marte. Totuşi o eroare matematică a distrus proiectul. NASA a pierdut contactul cu Mars Climate Orbiter care s-a prăbuşit pe planetă în 1999.
5. Ţarul Alexandru al II-lea a vândut Alaska pentru numai 7,2 milioane de dolari
În secolul XIX, ţarul Alexandru al II-lea al Rusiei considera Alaska drept o bucată de pământ cu puţină gheaţă. De teama unei invazii americane a teritoriului din America, ţarul a decis să vândă enormul teritoriu SUA pentru numai 7,2 milioane de dolari, în martie 1867. la acea vreme, dolarul şi rubla aveau aceeaşi valoare. Rusia a câştigat puţini bani, dar a pierdut mii de milioane din resurse naturale.

6. Un premiu de 181 de milioane pe care nimeni nu l-a cerut
Un cuplu britanic a pierdut circa 181 de milioane de dolari în 2010. O femeie a câştigat la loterie, dar soţul a aruncat biletul la gunoi şi nu au putut niciodată să ridice premiul.
7 Dezastrul de la Cernobâl de 358.000 de milioane de dolari
Dezastrul de la centrala nucleară de la Cernobâl a şocat întreaga lume. A fost cauzat de o greşeală la un reactor în timpul unei probe. Dezastrul din 1986 a dus la pierderi de 358.000 de milioane de dolari pentru curăţarea materialului radioactiv şi pământ cultivat pierdut, 116.000 de oameni evacuaţi, alertă în 13 ţări din Europa centrală şi de est şi consecinţe grave asupra sănătăţii a mii de oameni care locuiau în zonă. Astăzi, costul pagubelor ar echivala cu 720.000 milioane.

8.Greşeala Apple
În deceniul 1970, firma Xerox a creat un calculator personal care funcţiona cu un mouse. Nu a vândut niciodată ideea. Un deceniu mai târziu, Xerox l-a invitat pe Steve Jobs şi alţi şefi de la Apple Inc. La departamentul său de investigaţii şi a făcut un schimb de acţiuni de un milion de dolari. Din nefericire pentru Xerox, Apple a folosit ideea calculatorului personal şi a lansat un produs propriu. Astăzi, acţiunile ar valora 14.000 de milioane.

 9.Greşeala bitcoin
În 2009, James Howell din Newport, Anglia, circa 7.500 de Bitcoins fără să le cunoască valoarea. În 2013, colecţia sa de monede virtuale valora 6 milioane de dolari. Din nefericire pentru el, discul pe care avea informaţia s-a distrus şi a pierdut totul. Când a aflat valoarea monedei virtaule a încercat cu disperare să recupereze discul, dar în zadar.

10. Morgan Stanley aproape de faliment
A paria prea mult pe piaţa ipotecară poate fi foarte riscant şi Howie Hubler de la Morgan Stanley a suportat consecinţele. A fost responsabil de pierderi de 9.000 de milioane de dolari în 2007, ceea ce a făcut aproape să scoată firma de pe piaţă.

11. Eroarea Quaker
Quaker a decis să cumpere Snapple cu 1.700 de milioane de dolari. Succesul nu s-a menţinut şi a trebuit să vândă Snapple doar cu 300 de milioane.
12. O eroare tipografică de 225 de milioane de dolari
În 2015, o mică greşeală tipografică a schimbat destinul unei companii. Mizuho Securities voia să vândă o acţiune cu 610.000 yeni (circa 5.000 dolari). Totuşi, cineva a inversat numerele la tipar şi a pus în vânzare 610.000 de acţiuni cu numai 1 yen. Cantitatea de acţiuni pusă în vânzare depăşea mult cantitatea de care dispunea firma. În cele din urmă aceasta a pierdut 225 milioane de dolari.
 13. Un proiect ratat
Ford a comis diverse erori de-a lungul timpului. În 1957, a investit circa 250 de milioane de dolari în dezvoltarea modelului Edsel. Însă vânzările nu au fost bune.
14. 20th Century Fox « dăruieşte » mii de milioane lui George Lucas
Fără a paria pe enormul potenţial al seriei “Star Wars”, studioul 20th Century Fox nu numai că a redus onorariile regizorului George Lucas pentru “Războiul galaxiilor” (1977), ci chiar i.a dăruit drepturile asupra mărcii. Acum drepturile pentru “Star Wars” se ridică la circa 20.000 de milioane de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...