Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 23 decembrie 2015

Când s-a născut cu adevărat Iisus Hristos?



Sărbătorirea Crăciunului este o dată istorică.
Degeaba încearcă unii să pretindă că s-a vrut să înlocuiască Saturnaliile, sărbătorirea solstițiului... Adevărul este
că Iisus s-a născut la 25 decembrie! A dovedit-o Tommaso Federici, scriitor, jurnalist și academician italian. În niciun caz nu a fost o dată aleasă arbitrar de biserică ca să se suprapună peste vechea sărbătoarea păgână cu scopul de a o combate. Savantul începe prin anunțul primit de Zaharia. Evanghelistul Luca descrie îl cu multă precizie. În vremea lui Irod, regele Iudeei,era un preot numit Zaharia... Într-o zi i-a venit rândul să-și exercite funcția sacerdotală în fața lui Dumnezeu,fiind din clasa sacerdotală a lui Abias ... să intre în altarul Domnului ca să ardă tămâie”. Lucas 1,5.8-9. Ziua în care i-a apărut arhanghelul Gavril pentru a-i anunța nașterea fiului său, Ioan Botezătorul- după cum ne povestește evanghelistul Luca-servește pentru rezolvarea problemei. 
poze de la Biserica Nașterii din Bethleem





Clasele sacerdotale
Prima carte a Cronicilor ne povestește cum David împreună cu Sadoc au împărțit familiile sacerdotale înfiii lui Aaron” și au stabilit cum să le vină rândul în Casa Domnului (1Cro 24,1-6.19). Acestefamiliitrebuiau să presteze serviciu liturgic o dată pe săptămână, de sâmbătă până sâmbătă” de două ori pe an. Cele 24 de clase sacerdotale sunt (1Cro 24,7-18):

1. Iehoiarib; 2. Iedaias; 3. Iarim; 4.Seorim; 5.Malachias; 6. Miamim; 7. Hacos; 8. Abias; 9. Iesua; 10. Secanias; 11. Eliasib; 12. Iachim; 13. Iupa; 14. Iesebab; 15. Bilga; 16. Imer; 17. Iezir; 18. Hapises 19. Petias; 20. Ezechiel; 21. Iachim;22. Gamul; 23. Delaias; 24. Maazias.

Za
haria făcea parte din clasa lui Abias și era al optulea la rând. Când Luca scria evanghelia, templul era încă în activitate, și cunoștea aceste reguli. Data când le venea rândul celor din familia lui Abias
După cum spune Tommaso Federici în cartea sa “30 de zile”, specialista france Annie Jaubet a studiat calendarulCărții Jubileelor (1), o scriere apocrifă evreiască destul de importantă, care datează de la sfârșitul secolul II î.Hr. Numeroase fragmente din textul calendarului descoperit în grotele de la Qumran demonstrează nu numai că era cunoscut de esenienii care trăiau acolo, ci și că era în uz. Este un calendar solar, nu dă nume lunilor, dar le dă numere de succesiune.De asemenea specialistul Shemarjahu Talmon, de la Universitatea ebraică de la Ierusalim, a cercetat documentele de la Qumran inclusiv calendarul Jubileelor (2). El a reușit să precizeze activitatea săptămânală în ordinea celor 24 de familii sacerdotale în templu de la acea vreme. Este vorba de un studiu foarte minuțios și important, de care a ținut cont Annie Jaubert. Lista pe care profesorul Talmon a reconstituit-o arată cărândul lui Abías”, care îi venea de două ori pe an, avea loc la următoarele date: 1. prima dată, de la 8 la 14 ale lunii a treia din calendar și 2. a doua oară, de la 24 la 30 a opta lună din calendar. Acum, potrivit calendarului solar, acesta corespunde aproximativ ultimelor zece zile din luna septembrie. Cu aceste date, putem stabili data istorică certă, pe care ritul bizantin a păstrat-o, a anunțului care i s-a făcut lui Zaharia, la 23 de septembrie.Data nașterii lui Iisus Hristos
Ținând cont de datele istorice reunite, pe lângă datele oferite de Lucas, rezultă că Ioan Botezătorul a fost conceput în jurul datei de 24 de septembrie, ceea ce confirmă nașterea sa istorică la 24 de iunie (Lc 1,57). Aceste concluzii sunt fundamentale pentru a înțelege când a avut loc nașterea lui Hristos. Evanghelistul Luca povestește că Arhanghelul Gavril a vizitat-o pe Sfânta Fecioară la șase luni după conceperea lui Ioan Botezătorului. În a șasea lună, îngerul Gavril a fost trimis de Dumnezeu într-un oraș din Galilea, numit Nazaret, la o fecioară care era logodită cu un bărbat care aparținea familei lui David, numit Josif. Numele fecioarei era María”.Lucas 1,26-27. De aici rezultă, fără nici o îndoială, conceperea Domnului la 25 martie, iar nașterea sa, tot fără nici o îndoială, la 25 decembrie.Deci, Crăciunul, este o dată istorică și nu simbolică!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...