Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 9 decembrie 2015

Panică din cauza unui asteroid gigantic



Agenţia NASA a informat recent că asteroidul 2003 SD220, cu diametrul de 0,7 kilometri, ar putea să se apropie de Terra între 5 şi 20 decembrie, potrivit lagaceta.com.ar.
El 2003 SD220 ar putea să fie chiar mai mare decât au calculat astronomii. Nu se ştiu prea multe lucruri despre acest asteroid. O parte din el ar putea să fie ascunsă în obscuritatea spaţiului. Însă scenariul impactului cu Terra este foarte puţin probabilă, spun oamenii de ştiinţă. O echipă de cercetători de la NASA şi observatorul Arecibo, din Puerto Rico, se pregăteşte să observe asteroidul cu un radar special. Între 4 şi 17 decembrie, ploaia de meteoriţi, numită Geminide, îşi va atinge maximul în noapte dintre 13 şi 14 decembrie. Potrivit calculelor, se vor putea zări 120 de meteori pe oră, dacă cerul e senin, din unele părţi ale lumii, cum ar fi vestul Europei. În România, se vor zări între 80-100 meteori pe oră.
Din cauza dimensiunilor sale, gigantica stâncă spaţială ar putea să distrugă un întreg continent în cazul unui impact cu planeta noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...