Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 12 februarie 2016

Cum vom călători de acum?

       Statele UE sunt pregătite să oprească călătoriile fără pașaport în spațiul Schengen pentru circa doi ani, scrie agenția de știri AP.
      Prin intermediul unei anumite reguli, acest lucru poate deveni realitate.
 
     Motivul este criza imigranților. Niște documente secrete UE arată că statele europene sunt pregătite să restricționeze călătoriile fără pașaport în spațiul Schengen. Toate țările UE au dreptul de a stabili controale proprii la graniță pentru o jumătate de an, însă asta se poate prelungi la doi ani, dacă o țară consideră că nu poate să-și controleze granițele.
     În documentul pe care agenția de știri AP l-a procurat de la o sursă necunoscută, se indică faptul că Grecia de pildă este o țară care nu se descurcă să-și controleze granițele, în fiecare zi venind mii de imigranți cu vase de contrabandă în țară din Turcia. De asemenea, într-un comunicat UE se indică că este foarte serios faptul că Grecia nu se descurcă să-și controleze granițele.
    Peste un milion de imigranți au venit în UE în ultimul an. Grecia a decis să nu comenteze conținutul documentului, deoarece încă nu a fost făcut public, punctează AP.
Dacă se opresc călătoriile fără pașaport, atunci dispare trendul călătoriilor cât mai "open" în Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...