Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 25 februarie 2016

De ce se află o piramidă pe bancnota de un dolar?

V-ați întrebat vreodată ce caută tocmai o piramidă pe spatele bancnotei de un dolar? Dacă da, sigur ați auzit cel puțin o explicație misterioasă care implică organizațiile secrete precum francmasonii sau illuminati.

Cei la cotidianul german BILD au expus o serie de fapte importante legate de acest lucru:

  • Simbolul piramidei este ilustrat în partea din stânga a bancnotei (în dreapta se află sigiliul oficial al Statelor Unite, numit „Great Seal“.
  • Numărul roman MDCCLXXVI de pe prima treaptă a piramidei neterminate face referire la anul 1776 când s-a semnat declarația de independență.
  • Cele 13 trepte se referă la cele 13 state fondatoare, cele 13 colonii care s-au desprins de țara mamă Marea Britanie.
  • Piramida neterminată simbolizează națiunea tânără aflată în plină ascensiune.
  • "Ochiul atotvăzător al lui Dumnezeu" (care simbolizează Sfânta Treime și care apare desigur și la francmasoni) ar proteja națiunea aflată în construcție. Aici se potrivește zicala latinească: : „ANNUIT CŒPTIS“  (în traducere: „El binecuvânteză ce s-a început“).
  • Inscripția „NOVUS ORDO SECLORUM“(„ O nouă ordine a epocii“  face de asemenea referire de despărțirea de țara mamă Marea Britanie.
Așadar, piramida poate fi privită ca un simbol pentru putere și creștere. Ochiul lui Dumnezeu ar asigura libertatea de expansiune a națiunii tinere. În 1935, piramida a fost pusă pe bancnota de un dolat în timpul mandatului președintelui Franklin D. Roosevelt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...