Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 16 martie 2016

Nu o să vă vină să credeți cât de mică este cea mai mică țară din lume

Prințesa micuței țări Sealand a murit la vârsta de 86 de ani. Țara este de fapt o mică platformă amplasată în mijlocul Mării Nordului. Joan Bates a primit titlul regal la vârsta de 86 de ani de la soțul său Roy după ce acesta a ocupat platforma în anul 1967 și a declarat-o dept țară independentă.
Prinicpatul Sealand continuă să funcționeze ca și un stat suveran până în zilele noastre, acesta având și o monedă națională pe care se află fața lui Joan Bates.
Micronațiunea Sealand se află la aproximativ 10 km de comitatul Suffolk. Aceasta era inițial o fortăreață de apărare numit HM Fort Roughs.
Fortăreața a fost proclamată stat independent pe 2 septembrie 1967 de către Paddy Roy Bates, un fost maior al armatei britanice imediat după ce a ocupat-o fiind părăsită de armată.
Acesta a apărat fortăreața până la moarte atât din punct de vedere juridic cât și cu forțe armate cu ajutorul cunoștințelor și prietenilor de familie cerând statului britanic să recunoască statul suveran.
În ciuda faimei dobândite, fiind dat frecvent ca exemplu în discuțiile privind drepturile omului, micuțul stat nu este recunoscut la nivel internațional. Cel mai adesea este numită o micronațiune.
În Germania și SUA s-au dat sentințe potrivit cărora Sealand nu îndeplinește condițiile necesare pentru a putea fi recunoscută ca și țară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...