Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 19 aprilie 2016

Misterul satului în care locuitorii trăiesc peste 100 de ani


Cercetătorii americani au încercat să descopere secretul uluitoarei longevități a locuitorilor din Acciaroli, un sat situat în sudul Italiei.
Acest sat ar putea deține secretul unei vieți sănătoase cât mai lungi. Din 700 de locuitori, 86 sunt centenari, adică 12% din populație, o cifră record. Universitatea americană din San Diego a decis să trimită cercetători să studieze longevitatea uimitoare din satul italian situat pe malul mării. Testele vor începe la 7 mai. Curios este că centenarii sunt și sănătoși. Nu au nici boli cardiace, nici Alzheimer.
 Mă simt ca la 20 de ani. Merg singură, fără baston”, a spus Antonio, care a trecut de 100 de ani. El trăiește într-o casă modestă împreună cu soția sa, Amina, de 93 de ani. În urmă cu trei ani, se ducea singur cu barca la pescuit și venea cu un coș enorm de pești.

Alimentația, un posibil factor

Aerul ar putea să joace un rol important în longevitatea locuitorilor. La Acciaroli, se trăiește între marea turcoaz și colinele verzi ale Parcului natural din vecinătate. Un alt factor posibil este alimentația. Oamenii de aici mănâncă masiv rozmarin, un condiment vital. Se consumă multe legume, multe fructe uscate, cereale, mult pește, puțină carne roșie, nu se mănâncă brânză, ci se bea vin bun.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...