Orzul se cultiva în China cu 1.000 de ani înainte de cât se credea. S-a descoperit recent că în această ţară asiatică se prepara bere în urmă cu 5.000 de ani.
Au fost găsite resturi gălbui pe gura unor recipiente găsite în urma unor excavaţii arheologice din apropierea unui afluent al Râului Wei din China care sugerează că erau folosite pentru fabricarea, filtrarea şi stocarea berii. Cercetările au arătat prezenţa meiului, a sorgului, a orzului, a lacrimii lui Iov şi a tuberculilor. Există urme de amidon și malţ rezultate în urma procesului de macerare. Resturile descoperite datează de acum 3.400-2.900 de ani î.Hr. ceea ce dovedeşte că locuitorii Chinei dispuneau de tehnici avansate de producere a berii în urmă cu 5.000 de ani. Primul indiciu al existenţei berii în lume este o tăbliţă din Sumer (regiune istorică din sudul Mesopotamiei) de acum 6.000 de ani care demosnstrează că oamenii beau această băutură. Cea mai veche reţetă, dintr-un poem din aceeaşi regiune, are 3.900 de ani.
Au fost găsite resturi gălbui pe gura unor recipiente găsite în urma unor excavaţii arheologice din apropierea unui afluent al Râului Wei din China care sugerează că erau folosite pentru fabricarea, filtrarea şi stocarea berii. Cercetările au arătat prezenţa meiului, a sorgului, a orzului, a lacrimii lui Iov şi a tuberculilor. Există urme de amidon și malţ rezultate în urma procesului de macerare. Resturile descoperite datează de acum 3.400-2.900 de ani î.Hr. ceea ce dovedeşte că locuitorii Chinei dispuneau de tehnici avansate de producere a berii în urmă cu 5.000 de ani. Primul indiciu al existenţei berii în lume este o tăbliţă din Sumer (regiune istorică din sudul Mesopotamiei) de acum 6.000 de ani care demosnstrează că oamenii beau această băutură. Cea mai veche reţetă, dintr-un poem din aceeaşi regiune, are 3.900 de ani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment