Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 17 mai 2016

Veste uriașă pentru pelerinii români

Locul sacru unde Iisus Hristos a fost botezat de pe malul de vest al Iordanului va fi curățat de 3.800 de mine pentru a reda accesul pelerinilor. Regiunea din jurul Qaser al-Yahud a fost umplută de capcane și acoperită cu mine. A fost hotar între Israel și Iordania în tipul Războiului de 6 zile din 1967. După încetarea ostilităților, zona periculoasă a rămas inaccesibilă.
Un sector în care Iisus a fost botezat va fi deminat
ca urmare a unui efort umanitar important menit să restabilească accesul la unul din cele mai sfinte locuri creștine. Bisericile din Qaser al-Yahud au fost inaccesibile de la Războiul de Șase zile. Qaser al-Yahud este o zonă de pe malul de vest administrată de Israel după 1967, fiind puternic minată după conflict. Circa 3.800 de mine au fost plantate în jurul vechilor biserici. Regiunea este de uriașă importanță esențială, fiindcă în apropiere se află  Al-Maghtas, locul unde a  fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul în timp ce s-a auzit Glasul lui Dumenezeu din cer spunând: ”Acesta este Fiul Meu preaiubit în care am binevoit”. HALO Trust,cea mai mare organizație umanitară de deminare din lume, a primit acum permisunea din partea Israelului Palestinei și a 8 confesiuni creștine să înceapă curățarea zonei. Deminarea va dura doi ani și va costa 4 milioane de dolari. Curățarea de mine va permite restaurarea mai multor biserici, între care și una românească, celelalte fiind: una romano-catolică, una etiopiană, una greacă, una rusă și una siriană. Va fi curățat și un loc aparținând bisericii ortodoxe armene. Organizația folosește mijloace manuale de deminare, iar mașinile vor fi folosite pentru curățarea de moloz. Al-Maghtas, care se traduce Trecerea iudeului, marchează de asemenea și locul în care evreii au traversat Râul Iordan. Ca și crucificarea, botezul lui Iisus este recunoscut în mod universal drept fapt istoric real care a avut loc între anii 26-29 d.Hr. în timpul domniei împăratului Tiberius. Botezul este descris în evangheliile după Marcu, Matei și Luca. După botez Iisus s-a retras în deșert unde a postit 40 de zile și 40 de nopți. Războiul de Șase Zile a avut loc între 5 iunie și 10 iunie 1967 înntre statele aliate Egipt, Siria și Iordania cu Israel. După război, Israelul a ieșit învingător și s-a ales cu teritorii de trei ori mai mari.
Aici vedeți imagini:

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3592578/Sacred-site-Baptism-Jesus-Christ-West-Bank-cleared-3-800-landmines-landmark-establish-access-pilgrims.html#ixzz48or4j8CX 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...