Ananasul este considerat de mulți ani un remediu secret pentru o ardere mai bună a grăsimilor. Efectul ar fi declanșat datorită enzimei numită bromelaină conținută.
Se pare, însă, că nu este adevărat. Enzima bromelaină separă mai ales proteinele, dar nu are nici un efect asupra arderii grăsimilor așa cum se crede.
Mai mult decât atât, ca și gust, bromelaina are un efect neplăcut. Enzima separă și proteinele din lapte, iar de aceea iaurtul sau laptele combinat cu ananas are un gust amar. Cei care doresc să evite acest lucru pot lua aminte următorul truc: înmuiați ananasul puțin timp în apă fiartă pentru a dezactiva activitatea enzimei.
Se pare, însă, că nu este adevărat. Enzima bromelaină separă mai ales proteinele, dar nu are nici un efect asupra arderii grăsimilor așa cum se crede.
Mai mult decât atât, ca și gust, bromelaina are un efect neplăcut. Enzima separă și proteinele din lapte, iar de aceea iaurtul sau laptele combinat cu ananas are un gust amar. Cei care doresc să evite acest lucru pot lua aminte următorul truc: înmuiați ananasul puțin timp în apă fiartă pentru a dezactiva activitatea enzimei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment