Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 21 noiembrie 2016

România, vedetă în Portugalia! Însuși președintele ne-a făcut o mare surpriză

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza a fost încântat de standul Ambasadei României de la Bazarul Diplomatic de la Lisabona. 
Anul acesta Ambasada României a vrut să transmită un mesaj despre femeia româncă prin portul şi modul de viaţa tradiţional românesc dar și promovând artiste din România şi viziunea lor asupra unor simboluri ale spiritualităţii noastre. Standul României a fost amplasat lângă cel al Statelor Unite ale Americii, acolo unde apărea în 1929, la New York, cartea Reginei Maria: The Magic Doll of Roumania  povestea micuţei americance Nancy care străbate România și cunoaște viaţa şi obiceiurile populare minunate pe care românii le păstrează de generaţii. Obiceiurile străvechi au fost promovate la Lisabona împreună cu Cela Neamţu, marea doamnă a tapiseriei românești și tânara artistă Grațiela Andrei. Mătuşa Floare Finta, declarată "Tezaur Uman Viu" de Ministerul Culturii și exponatele de la Muzeul Țării Oașului au contribuit la reușita acestui demers. Vizitatorilor li s-a povestit despre cămaşa tradiţională românească şi despre Sânziene, al căror mit face parte, împreună cu cel al tinereţii fără bătrâneţe, din materia de bază a spiritualităţii româneşti. Produsele Ana Aslan au asigurat cea mai mare parte a fondurilor pentru bazarul caritabil din capitala Portugaliei, organizat de Asociația familiilor diplomaților portughezi.
Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, împreună cu ambasadoarea României, Ioana Bivolaru

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, împreună cu ambasadoarea României, Ioana Bivolaru și Mihaela Crăciun, consilier la Ambasada României din Portugalia (dreapta)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...