Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 18 martie 2017

Kiev-ul, orașul cupolelor de aur

 În Kiev locuiesc oameni de mai mult de 10 000 de ani, iar orașul care a fost fondat în anul 482 era deja cunoscut atunci când vikingii au ajuns aici în drumul lor către Constantinopol.  Atunci când stai

în fața uriașei porți de aur a orașului din 1037 este ușor să-ți dai seama că în evul Mediu regimul era unul totalitar. Când hoardele mongole au atacat orașul în 1399, statutul orașului a scăzut și a permis extinderea Imperiului Rus. Totuși, Kiev-ul a avut un rol important în aducerea Bizanțului la religia
rusească. Ucrainienii sunt mândri că cultura ucrainiană influențează în continuare întreaga Rusie. Nici pagubele enorme și uciderea a unei jumătăți din populație în cel de-al Doilea Război Mondial și nici regimul de teroare a lui Stalin nu au reușit să distrugă complet Kievul.  Cu toate că la început a fost mai greu, încet-încet orașul încearcă să-și redobândească măreția de altădată.
Pădurile, parcurile și grădinile au făcut întotdeauna ca orașul să fie frumos. Există o viață stradală plină de energie, însă observăm tot timpul că orașul este împărțit în districte diferite care au puține lucruri în comun, o tradiție care a luat naștere în perioada țaristă și care a devenit mai puternică în timpul Uniunii Sovietice.
Artera principală, Kreshchatik, este luminată de buticuri, cafenele și clădiri publice și merge de-a lungul unei ape unde înainte creșteau copaci. Prin Kiev-ul modern trece unul dintre cele mai importante fluvii ale Europei, Niprul. Sute de cupole de aur, verzi, albastre și roșii se pot zări de la înălțimea la care se află poziționat orașul care marchează istoria puternică a Kiev-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...