Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 10 mai 2017

Vom ajunge să fim uciși de roboți?

În prezent, roboții sunt folosiți ca și ajutoare ale oamenilor. Astronomul și omul de știință Lord Rees of Ludlow crede că oamenii vor fi exterminați de către roboți în viitor. Acesta spune că dacă este să privim în viitor, este foarte probabil ca roboții să preia conducerea. Desigur că acesta nu se referă
doar la roboții creați de către oameni, ci și la extratereștri. În căutarea noastră de viață extraterestră este puțin probabil să descoperim inteligență la același nivel ca cea a noastră. Având în vedere că perioada de dezvoltare la noi este destul de mare, viața extraterestră cel mai probabil că va fi relativ primitivă, spune acesta. Potrivit oamenilor de știință, este logic ca după o inteligență în formă organică să vină una electronică.
Ce se va întâmpla dacă inteligența artificială creată de om ca începe să gândească și să acționeze independent? Dacă vom programa greșit scopurile, atunci se va ajunge la o catastrofă. Un computer va privi drept avantajos să extermine omenirea dacă a fost programat ca să-și atingă scopurile indiferent de mijloace. Țările unde se folosește cel mai mult forța de muncă robotică sunt Japonia, Coreea și Germania.
În UE, politicienii se gândesc deja ca să definească roboții drept persoane electronice, pentru a-i putea trage la răspundere pentru eventualele pagube provocate. Va fi introdusă o asigurare obligatorie pentru roboți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...