Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 17 iunie 2017

Belgrad, un oraș care pare Occidental

    Orașul Belgrad nu a trebuit niciodată să facă prea multe pentru a ne informa de obiectele sale antice, măreția sa sau influența sa. Cultura a fost dintotdeauna măreață aici, iar orașul are o istorie de 2000 de ani la granița dintre est și vest, care a influențat oamenii de aici și tradițiile lor. Aici ești întâmpinat cu politețe și decență. Veți fi binevenit în acest oraș, însă va trebui să depuneți puțin efort
pentru a descoperi cele mai mari secrete ale orașului.
  Belgrad ne oferă surprize în mod constant. Orașul s-a extins pe plajele de-a lungul Dunării și râului Sava, fără a le exploata. Pe Ada Ciganlija, una dintre cele 16 insule ale fluviului, se află 7 km de plajă în stil Hawaian. În rest, peisajul fluviului este rezervat exclusiv florei și faunei în timp ce o parte din viața de noapte își are locul la cafenele și în baruri aflate în niște golfulețe. De aici se poate vedea cartierul Blokovi cu zgârie-norii săi populari care ascunde regiunea cu industrie dezvoltată, dar și Orașul Chinezesc. Zemun este un alt cartier care arată ca și cum ar fi din Occident și nu din Balcani. Bisericile și fațadele frumoase de aici datează din epoca habsburgică.
   În centrul orașului Belgrad nu se mai află nimic din perioada războiului din secolul XX, însă măreția și calitatea arhitecturală sunt incredibile. Orașul oriental a fost transformat de sârbi într-o operă de artă cu urme de Art Nouveau, clădiri neobizantine. Asta se poate observa mai ales în Skadarlija, o regiune intimă cu cafenele, expoziții și cele mai bune "kafanas" (restaurante sârbe tradiționale). Strada prințului Mihai este o stradă pietonală unde puteți merge la shopping.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...