Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 29 iulie 2017

Milano, orașul modei

       Poate orașul modei și al stilului să fie descris într-o carte? Mai că pe lângă aceasta mai este și un mare centru industrial, financiar și comercial și unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Și asta

Foto:Mircea Avram

fără a mai menționa și istoria orașului și cultura bogată. Răspunsul este că nu. Cel mai bine este să
vizitați orașul și să îl descoperiți singuri.

       Spre deosebire de sudul liniștit al orașului, milanezii sunt mândrii că sunt oameni care muncesc din greu. Orașul s-a dezvoltat, iar centrul este format în prezent din birouri, buticuri cu lucruri de calitate, restaurante și baruri. Milano este un nod feroviar și are cinci gări. Este ușor să te deplasezi în oraș având la dispoziție fie metroul cât și tramvaiul.
      În ciuda ritmului alert din Milano, există câteva locuri unde vă puteți relaxa și unde există multe atracții turistice. Parcul Sempione este unul dintre puținele locuri verzi ale orașului. Domul care seamănă cu un tort de nuntă se află într-o piață frumoasă și este a doua catedrală din Italia după Bazilica Sfântul Petru din Roma. Construcția acesteia a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și a asimilat o parte a forumului central roman și a fost finalizat în secolul al XIX-lea. Catedrala are peste o mie de statui de marmură. Scala din Milano care datează din secolul al XVIII-lea este centrul pentru opera italiană. Palatul Sforza din seculul al XV-lea este în prezent un muzeu de artău unde se pot găsi ultimele opere ale lui Michelangelo. Bazilica Sfântul Ambroziu este una dintre cele mai vechi biserici (aceasta a fost construită între anii 379-386, turnul fiind construit mai târziu).
Unde facem cumpărături, Campari și Panettone
Milano este un faimos centru al modei din Europa. Cei interesați de creațiile celor mai importanți designeri sunt poftiți în așa-numitul ”Triunghi de aur” din vecinătatea străzii Montenapoleone. La Milano, celebrul Leonardo da Vinci a creat mare parte din capodoperele sale. ”Cina cea de taină”, una dintre acestea, se află în mânăstirea dominicană Santa Maria delle Grazie. Și astăzi, arta are un rol important în acest oraș. Fie că e vorba de teatru, arte plastic, dar mai ales operă, datorită prestigiosului Teatru de operă Scala, cea mai cunoscută opera din lume. Clădirea teatrului a fost ridicată în secolul XVIII. La deschiderea stagiunii, în decembrie, la Scala își dau întâlnire cele mai cunoscute și mai înstărite personae din lume. La Pinacoteca di Brera, pot fi admirate lucrări ale unor artiști de cel mai înalt prestigiu, cum ar fi: Rafael, Caravaggio, Mantegna, Tizian, Rubens. Piazza del Duomo (Piața Domului) este cea mai recomandată pentru cumpărături. De asemenea, Galeria Vittorio Emanuele, supranumită ”salon”, este de vizitat pentru cei care vor să facă shopping. Pentru cumpărături mai accesibile vizitați magazinele: La Rinascente, Corso Vittorio Emanuele, Corso Buenos Aires, magazinele din cartierul Brera.

Domul Santa Maria Nascente este una dintre cele mai magnifice și mai uluitoare clădiri din lume, care nu are asemănare, ca frumusețe și măreție. Se remarcă prin aspectul exterior unic, sculpturi și coloane. Castelul Sforzesco este un muzeu foarte vizitat care odinioară a fost fortăreața familiilor Visconti și Sforza. De pe terasele caselor se poate admira o superbă panoramă a orașului. Splendide sunt și parcurile orașului: Sempione, Forlanini, Idroscalo. Barurile și cafenelele, cum ar fi ”Biffi” sau ”La Zucca”, oferă plăcute surprize, respectând tradiția. Aici, în urmă cu peste 100 de ani, a fost creată faimoasa băutură fină Campari. Faimosul cozonac Panettone a apărut tot aici în capitala Lombardiei. Ca mâncăruri tradiționale milaneze menționăm Ossobuco, un preparat din carne de vițel cu sos, Cotoletta alla Milanese, un fel de șnițel, și Risotto alla Milanese, preparat cu șofran. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...