Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 28 iulie 2017

Misterul invaziei babiloniene

Babilonienii au ars cu adevărat Ierusalimul în urmă cu 2.600 de ani. Lemnul carbonizat și oasele găsite în Orașul lui David confirmă scenele de devastare descrise în Biblie. Se confirmă că babilonienii au ars toate casele din Ierusalim. Arheologii de la Autoritatea Israeliană a Antichităților au mai găsit semințe de struguri, solzi de pește, oase și alte artefacte, zeci de recipiente folosite pentru păstrarea cerealelor și lichidelor cu mânere și rozete ca sigilii.
rege babilonian
A fost găsită și o statuie de fildeș a unei femei goale și o perucă în stil egiptean, în cursul excavațiilor din Parcul Național Ziduri din Ierusalim. Acest lucru dovedește măiestria artiștilor care au trait acolo. Arderea Ierusalimului de către babilonieni a fost descrisă prima oară în Cartea lui Ieremia, care spune: ”A ars casa Domnului și casa regelui; și toate casele Ierusalimului, chiar fiecare casă a fost arsă de foc”.
Ortal Chalaf și Dr Joe Uziel, care au condus excavațiile, au spus: ”Aceste sigilii sunt caracteristice perioadei de sfârșit al Primului Templu și au fost folosite pentru sistemul administrativ care s-a dezvoltat până la sfârșitul dinastiei iudee. Imperiul Babilonian a fost cel mai puternic stat în lumea antică după căderea Imperiului asirian în 612 î.Hr. Capitala sa  a fost creată de regele Nabucodonosor, care a ridicat clădiri faimoase. Iată că știința dovedește ceea ce Biblia spune că babilonienii au ars Ierusalimul în urmă cu 2.600 de ani. În timpul regelui Jehoiakim (sau Ioiachim), în 597 î.Hr., regele Nabucodonosor al Babilonului a asediat orașul Ierusalim în urma unei lungi lupte între iudei și Babilon. Națiunea iudeilor a continuat să existe sub domnia babiolaniană cu regele Zedekia ca marionetă. După Zedekia au făcut rebeliune și orașul a căzut în 586 î.Hr. Potrivit Bibliei, babilonienii au ars toate casele din Ierusalim, spunând: ”Toate casele mari să fie arse”. După distrugerea Ierusalimului, Gedaliah a fost numit guvernator al Iudeei, dar a fost ucis două luni mai târziu și mulți din evreii rămași au fugit în Egipt, temându-se pentru viața lor.  În acest grup de refugiați a fost și profetul Ieremia, care a fost obligat să plece în Egipt împotriva voinței sale. Distrugerea Ierusalimului de către babilonieni a fost posibilă din cauza păcatelor locuitorilor, explică Biblia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...