Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 16 noiembrie 2017

Curiozități senzaționale despre filmul de mare succes ”Titanic”- Cine a fost adevăratul Jack Dawson

Se împlinesc luna aceasta 20 de ani de la premiera filmului care a cucerit întreaga planetă. Filmul care a obţinut 11 premii Oscar a avut câştiguri de miliarde de dolari. Regizorul James Cameron a dat lovitura cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale.
Cu această ocazie vă prezentăm curiozități senzaționale legate de subiect, preluate din publicația italiană „IoDonna”.


1. Kate Winslet a făcut pneumonie- Actrița a jucat mult în apă, mai ales când a trebuit să traverseze salonul inundat îmbrăcată în cămașă de noapte. Din această cauză s-a ales cu o pneumonie urâtă și a zăcut la pat. Filmările au fost întrerupte câteva zile.

2. Adevăratul Jack Dawson-
Abia după ce a terminat scenariul, Cameron a decoperit că a existat cu adevărat un “J. Dawson” pe vasul naufragiat, care a murit în urma tragediei.

3. Cuplul de bătrâni care se îmbrățișează în pat –Știm că povestea de dragoste dintre Rose și Jack e pură invenție. Însă multe persoane reale care au fost pe vas se regăsesc și în film, de asemenea apar și citate reale. Bătrânii care au preferat să aștepte moartea îmbrățișați în pat au existat cu adevărat și au făcut acest lucru. Este vorba de Ida și Isidor Straus, proprietarii marilor magazine Macy’s din New York, care călătoreau împreună cu menajera lor, Ellen Bird, și cu servitorul Farthing. Când femeile de la calasa I au fost chemate să se îmbarce pe bărcile de salvare, Ida a spus: ”Nu vreau să mă despart de soțul meu”. Ea i-a dat haina ei de blană cameristei lor, care s-a îmbarcat în barca de salvare cu numărul 8 și s-a salvat.
Farthing a murit împreună cu stăpânii. Numai cadavrul lui Isidor a fost găsit și a fost înmormântat în cimitirul Beth-El Cemetery din Brooklyn și apoi în cimitirul Woodlawn din Bronx în 1928.
4. Portretul lui Rose – în film este făcut de Jake-Leonardo-dar cine l-a făcut în realitate? Portretele extraordinary de reușite, inclusiv cel al lui Rose aproape goală au fost făcute de regizorul James Cameron.

5. Pardesiul extra-large pe care Rose îl poartă în timp ce nava se scufundă- era cu 4 mărimi mai mare decât Kate Winslet. Regizorul a dorit acest lucru pentru ca Rose, personajul pe care l-a interpretat, să pară mică și fragile.

6. Bătrâna Rose este singura supraviețuitoare după naufragiul transatlanticului din 1912 din film- aceasta a fost interpretată de actrița Gloria Stuart, care a murit în Los Angeles, la  26 septembrie 2010, la vârsta de 100 ani.

7. Primul titlu al filmului- Înainte de a începe turnarea propriu-zisă a filmului, Cameron a filmat un icenerg în Noua Scoția, spunând că lucrează la filmul ”Planet Ice”. Titlul a fost folosit și în mare parte a turnării ”Titanicului”.
8. Drogurile- În ultima seară de filmare, cineva din trupa de filmare a făcut o glumă punând fenciclidină, substanță halucinogenă, substanță supranumită ”pulberea îngerului” în supa cu vongole a echipei de filmare. 80 de persoane au ajuns la spital cu halucinații.  
9. Bani-construcția Titanicului din 1910 până în 1912, a costat în total 7,5 milioane de dolari, cifră care corespundea în 1997 la circa 140 milioane de dolari. Filmul a costat cu 60 mai mult. Încasările, la nivel mondial, au fost de 2.186.772.302 de dolari.

10. O singură filmare- inundarea maiestuosului salon de pe vasul Titanic nu s-a putut turna decât direct o singură data, fără dubluri, fiindcă invadarea apei l-a distrus complet. De aceea, Cameron cu echipa au lucrat cu cea mai mare atenție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...