Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 11 decembrie 2017

Alarmă! Mâine se așteaptă o furtună geomagnetică! Ar putea să tulbure câmpul magnetic al pământului și să lase planeta în beznă?

Rețelele de energie pot fi îngenuncheate de furtuna de clasa G1, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration, scrie ”Daily Star”.
Furtuna va lovi mâine din cauza unui vânt solar care se mișcă rapid. Furtunile solare sunt una din cele mai mari amenințări pentru omenire. Acestea pot provoca pene de curent ce se pot dovedi fatale. Pot de asemenea provoca deranjamente în  alimentarea cu energie. O furtună solară uriașă precum cea din 1959 ar putea face ravagii în societatea modernă dependentă de tehnologie. Poate să afecteze sateliții, telefoanele mobile și alte forme de comunicare. Un specialist de la firma de asigurări Lloyd’s din Londra a estimat că o furtună geomagnetică uriașă ar duce la costuri de 1,8 trilioane de lire sterline pentru reparații. Experții se tem că ar fi doar o chestiune de timp până să se producă o astfel de furtună directă. Efectele unei furtuni solare ar putea să dureze luni sau chiar ani, fiindcă autoritățile ar trebui să reface infrastructura avariată. Cercetătorul Pete Riley de la Predictive Science, San Diego, California, a prezis că ar fi 12% riscuri ca Terra să fie lovită de o astfel de furtună până în 2012.

Aici, materialul original:
https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/666249/Solar-storm-earth-weather-power-blackout-science-geomagnetic-flare-warning-life-destroy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...