Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 16 martie 2018

Misterul omului care ar fi putut salva Titanicul sau omul din cauza căruia s-a petrecut cel mai mai cumplit naufragiu din istorie

David Blair avea în sarcină cheile de la cabinetul unde se afla binoclurile.
David Blair
Însă el a fost înlocuit de proprietarii vasului Titanic și a uitat să predea cheile. Fără acestea, observatorii nu au putut să aibă acces la binocluri înainte ca vaporul să intre în coliziune cu aisbergul. Un observator care a supraviețuit a spus în cadrul anchetei că binoclurile ar fi putut salva Titanicul.
Blair, care a fost înlocuit din poziția sa cheie în ultimul minut a jucat probabil un rol catastrofal în scufundare. În calitate de ofițer secund, David Blair era însărcinat să aibă grijă de cheile care deschideau un cabinet ce conținea binoclurile. El a fost înlocuit de o persoană sus-pusă din anturajul proprietarului companiei White Star Line, care deținea Titanicul, și în mod întâmplător a uitat să predea cheile succesorului său. Fără chei, colegii de echipaj nu au putut avea acces la binoclurile care ar fi putut ajuta la cerecetarea pericolelor la distanță, inclusiv a semnelor de vreme rea și a aisbergurilor. Observatorul Fred Fleet, care a supravegheat condițiile de dinainte de dezastrul în care au murit 1.522 de oameni, a spus mai târziu la anchetă că, dacă ar fi avut binocluri, ar fi văzut aisbergul mai devreme. Întrebat de un senator din SUA cu cât mai devreme ar fi putut să-l zărească, Fleet a spus: ”Destul cât să-l ocolim”. La ora 11.40 pm, 14 aprilie 1912, vaporul Titanic, care pornise de la Southampton spre New York, lovește un iceberg. În circa trei ore, vasul ”de nescufundat” se scufundă în Oceanul Atlantic!


Titanicul în cifre

3.000 de ani era vârsta icebergului
2.000 de linguri de argint erau la bord.
7.000 de salate erau la bord
711 de supraviețuitori au fost.
100.000 de lire sterline era prețul unui bilet de clasa întâi pe Titanic în banii de azi.
37 secunde s-au scurs de la vederea icebergului și coliziunea cu acesta.  
3 câini au supraviețuit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...