Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 10 martie 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți


* Constantin Zamfirescu, fratele cunoscutului scriitor Duiliu Zamfirescu, a fost căsătorit cu Elisa Leonida, prima femeie inginer din Europa.


* Ecaterina cea Mare, Maria Tereza și Irodiada au avut
înclinaţii nimfomane. Maria Tereza a Austriei (1717-1780) a rămas în istorie, neoficial, drept împărăteasa Imperiului Romano-German. Ecaterina a II-a (Ecaterina cea Mare) (1729 - 1796) a fost o celebră ţarină a Imperiului Rus. S-a născut cu numele de Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst şi a devenit împărăteasă a Rusiei după asasinarea soţului ei, Petru al III-lea al Rusiei. La 67 de ani, înainte de a muri, Ecaterina ar fi avut 1 soţ, 14 amanţi tineri, dar şi o mulţime de relaţii pasagere. Irodiada a fost nepoata lui Irod cel Mare. După ce iniţial s-a căsătorit cu unchiul ei Irod Filip I (al patrulea fiu al lui Irod cel Mare, provenit din căsătoria cu a treia sa soţie, Mariamne a II-a), mai târziu l-a părăsit pe acesta pentru a se căsători cu un alt unchi de-al ei, Irod Antipa.  Din căsătoria cu Irod Filip a avut un copil, pe Salomeea, cea care a dansat în faţa lui Irod Antipa şi apoi a cerut capul sfântului Ioan Botezătorul la cererea mamei sale Irodiada, supărate că proorocul nu mai înceta în a le aduce în faţă.  

* Maria Dimitriu Villegas a fost prima româncă diplomat de carieră şi a văzut întreaga lume. Născută în 1922, Maria Dimitriu Villegas s-a născut într-o veche familie de boieri. Tatăl său a fost generalul de Adrian Dimitriu Șoimu, comandantul Regimentului 4 Cavalerie din Armată Regală. Mama sa, Matilda Pribegeanu, era moştenitoarea directă a boierului Constantin Pribegeanu (ramura logofat Gheorghe Gimbasanu), unul dintre cei mai bogaţi oameni din Bărăgan.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...